• Kakao Inka, 150g

Cechy dodatkowe Bez cukru, Bez dodatku cukru, Bez glutenu, Bez laktozy, Bez mleka, BIO, Dla wegan, Dla wegetarian
23.56
szt Do przechowalni
Sprzedane w ostatnich dniach: 6 szt
Szybka wysyłka w 48 h
Cena przesyłki 11.99
Paczkomaty InPost 11.99
Kurier 17
Dostępność 43 szt

Kakao Inka, 150g

Kakao ekologiczne Inka o obniżonej zawartości tłuszczu. Idealne na śniadanie, jak i podwieczorek.  Proszek kakaowy można dodawać do owsianek, jogurtów czy deserów - ciast, babeczek.

Naturalne, ekologiczne kakao obfituje w antyoksydanty, witaminę C, kwasy tłuszczowe. Doskonałe źródło m.in potasu, magnezu, żelaza, manganu, cynku, miedzi oraz chromu.

Dzięki obecnym w kakao minerałom posiada ono liczne właściwości zdrowotne:

  • wzmacnia układ nerwowy, 
  • obniża ciśnienie, 
  • reguluje poziom cukru we krwi, 
  • przeciwdziała niedokrwistości, 
  • wspomaga pracę układu krążenia 
  • nadaje piękny wygląd włosom, skórze i paznokciom.

W kakao znajdziemy także ogromną ilość przeciwutleniaczy, które zwalczają wolne rodniki, działają antynowotworowo i spowalniają proces starzenia.

Składniki:
100% kakao niskotłuszczowe*,

zawartość tłuszczu kakaowego 10-12%
* pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1317kJ/314kcal
Ttłuszcz 11g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,0g
Węglowodany 14g
w tym cukry 0,9g
Białko 20g
Sól 0,05g

Alergeny:
Brak

Sposób przechowywania:

Producent:
PolBioEco Polska Sp. z o.o.
ul. Do Dysa 5
20-149 Lublin

  • Bardzo dobry smak i mocny aromat. Prawdziwe kakao. Polecam.
    Hania (2021-03-19)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena