Kakaowa słodycz z nutą pachnącego masła orzechowaego. Na rodzinne spotkania. Na piknik. Do pracy. Zabierz je, gdzie tylko chcesz.


Składniki:
2 duże banany (lub 3 mniejsze)
2 jajka
4 łyżki cukru kokosowego
4 łyżki masła orzechowego
200g jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek mąki kokosowej
2 łyżki surowego kakao
szczypta soli himalajskiej
4 łyżki mąki pszennej
garść morwy

Sposób wykonania:
Banany rozgnieść widelcem na papkę. Jajka wymieszać z cukrem i miodem. Dodać masło orzechowe i jogurt. Mieszać rózgą lub mikserem na małych obrotach. Dodać mąkę kokosową i pszenną oraz sól himalajską i proszek do pieczenia oraz banany. Ponownie wymieszać. Dorzucić kakao i morwę. Wymieszać. Przełożyć do foremek. Piec 35 minut w 180st.

Sprawdź:
Surowe kakao sproszkowane Purella Superfoods BIO, 40gMorwa biała owoc Purella Superfoods BIO, 45g

Muffinki